Otinova® korvasuihke

Otinova® korvasuihke on itsehoitovalmiste, joka sisältää alumiiniasetaatin, alumiiniasetotartraatin ja etikkahapon liuosta, joka tunnetaan paremmin nimellä Burowin liuos. Se ei sisällä antibiootteja tai steroideja.

Otinova® korvasuihke on CE-merkitty terveydenhoidon laite ja markkinoiden ainoa suihke korvakäytävän tulehduksen hoitoon.

Otinova® valmistetta voivat käyttää aikuiset ja lapset. Alle 5-vuotiaiden lasten ei tule käyttää Otinovaa® ilman lääkärin suositusta (tärykalvotarkastus).

Otinova® korvasuihkeen vaikutustapa

Otinova® korvasuihkeella on paikallisesti kuivattava vaikutus, se lievittää kutinaa ja turvotusta sekä tappaa bakteereja ja sieniä. Otinova® korvasuihkeen pH on 3-4, mikä tekee siitä happaman. Antimikrobiset ja kliiniset vaikutukset on dokumentoitu tieteellisesti ja kliinisesti.

Lataa tuotteen yhteenveto (pdf).

Tutkimusviitteet

1. Jinnouchi O et al. Antimicrobial and therapeutic effects of modified Burow’s solution on refractory otorrhea. Auris Nasus Larynx. 2012;39:374-377.

2. Kashiwamura M et al. The efficacy of Burow’s solution as an ear preparation for the treatment of chronic ear infections. Otol Neurotol. 2004;25:9-13.

3. Hyo Y et al. Antimicrobial effects of Burow’s solution on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa. Med Mol Morphol. 2012;45:66-71.

4. Clayton MI et al. A double-blind, randomized, prospective trial of a topical antiseptic versus a topical antibiotic in the treatment of otorrhoea. Clin Otolaryngol Allied Sci 1990, 15, 7-10.

5. Lambert IJ et al. A comparison of the treatment of otitis externa with “Otosporin” and aluminium acetate: a report from a services practice in Cyprus. J Royal Coll General Pract 1981; 31: 291-294.

6. Engström et al.  Erfarenheter av Burows lösning i sprayform vid extern otit, Svensk ÖNH-tidskrift nr.3 2014.

7. Örnhagen et al. Extern otit – Burows lösning åter till heders.  Allmänmedicin, nr.2, 2013.

8. Rosenfeld et al. Clinical Practice Guideline US: Acute Otitis Externa. American Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery Foundation 2014, vol.150 (IS) S1-S24.

Milloin Otinova® korvasuihketta käytetään?

Otinova® korvasuihketta käytetään korvakäytävän tulehduksen (otitis externa) hoitoon. Otinova® on apteekin käsikauppavalmisteena myytävä vaihtoehto antibiootteja ja kortisonia sisältäville lääkkeille.

Jos hoito aloitetaan aikaisin, jo ensimmäisten oireiden, kuten korvan kutinan tai lievän ärsytyksen aikana, voi välttää oireiden pahenemisen. Jos korvakäytävän tulehdus on jo puhjennut, Otinova® voi korvata suuren osan lääkkeistä, joita on saatavana korvakäytävän tulehdukseen. Dokumentaatio osoittaa vaikutuksen lieviin, keskivaikeisiin ja vaikeisiin korvakäytävän tulehdustapauksiin (viitteet 1-5). Otinova® vaikuttaa heti ensimmäisestä annostelusta.

Otinova® valmistetta voidaan käyttää tarvittaessa korvakäytävän tulehduksen hoidossa korvatamponiin annosteltuna.

Lisätietoa

Otinova korvasuihke – Pakkausseloste

Tietoa terveydenhoitohenkilökunnalle

Extern otit – Burows lösning åter till heders (på svenska)

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

 All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.