Miten välttyä korvakäytävän tulehdukselta?

Korvakäytävän tulehduksen riskiä voi vähentää altistavia tekijöitä välttämällä.

Jos tiedät, että sinulla on herkät korvat ja saat helposti korvakäytävän tulehduksen, kokeile esimerkiksi:

  • Välttää tarpeetonta veden pääsyä korvaan
  • Kuivata korvat kevyesti kylvyn ja suihkun jälkeen esimerkiksi pehmeällä wc-paperilla
  • Muista olla kaivamatta korvaa pumpulipuikolla tai muulla
  • Suojata korva vedeltä vanulla tai korvatulpalla
  • Varmistua, ettei korvassa ole vahatulppaa, sillä vesi voi jäädä loukkoon vahatulpan taakse ja aiheuttaa korvakäytävän tulehduksen. Vahatulppaa voi pehmentää ja poistaa Vaxol-korvasuihkeella. Vaikeissa tapauksissa vahatulpan voi poistattaa lääkärin tai hoitajan vastaanotolla.
  • Pidä Otinova® korvasuihke saatavilla, jotta voit hoitaa korvakäytävän tulehduksen oireita heti niiden ilmaantuessa.

Usein vesi, lämpö ja kostea ympäristö edesauttavat korvakäytävän tulehduksen syntyä Tulehdus voi johtua myös esineiden – kuten kuulokkeiden, kuulolaitteiden, korvatulppien ja vanupuikkojen – käyttämisestä korvassa. Lääkärit suosittelevat usein korvien kuivaamista suihkun ja kylvyn jälkeen. Älä kuitenkaan työnnä korvaan pumpulipuikkoa, vaan kuivaa korvat palalla pehmeää wc-paperia.

Korvakäytävää voi suojata veden vaikutukselta käyttämällä säännöllisesti muutaman kerran viikossa Vaxol-korvasuihketta. Vaxol sisältää farmaseuttisesti puhdistettua oliiviöljyä, jolla on luontaisia antibakteerisia ominaisuuksia. Lisäksi öljy voitelee korvakäytävän ihoa, jolloin se sietää paremmin vettä.

Oireiden alkaessa

Ensimmäiset korvakäytävän tulehduksen oireet ovat usein kutina ja korvien ärsytys. Silloin sinun pitäisi:

  • Välttää uintia ja muuta vesiurheilua
  • Välttää saippuan ja shampoon pääsyä korvaan
  • Käyttää Otinova® korvasuihketta annosteluohjeiden mukaan

Jos sinulla on kovaa kipua, pitkiä tai toistuvia ongelmia, ota yhteys lääkäriin.

Uiminen ulkomailla

Korvakäytävän tulehdus kehittyy helposti etelänloman aikana, kun oleskellaan lämpimässä ja kosteassa ympäristössä, uidaan usein ja saadaan vettä korvaan.

Omaan tai matkakumppanin korvakäytävän tulehdukseen voi valmistautua ottamalla mukaan pullon Otinova®-korvasuihketta. Se, että voi hoitaa oireita heti, voi olla helpompaa kuin hakeutua hoitoon ulkomailla. Näin lomasta voi tulla onnistuneempi kaikkien kannalta.

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

 All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.