Miksi käyttäisin Otinova korvasuihketta?

  Otinova on helppo annostella korvakäytävään ja se sopii sekä akuutin että kroonisen korvakäytävätulehduksen hoitoon. Pullo säilyy avattuna pitkään, jolloin oireiden toistuessa hoito on helppo aloittaa heti oireiden alkaessa. 

  Kuinka pitkään Otinova korvasuihketta voi käyttää?

  Otinova korvasuihketta käytetään tarpeen tullen ja tarvittaessa jaksottain, max 7 päivää kerrallaan. Jos korvakäytävän tulehduksen oireet eivät lievenny tai pahenevat 1-3 päivän kuluessa, tulee käydä lääkärissä. 

  Voiko Otinova korvasuihketta käyttää raskauden ja imetyksen aikana?

  Raskaana oleville tai imettäville naisille ei ole tehty erityisiä tutkimuksia, joten varovaisuutta on noudatettava. Kysy lääkäriltä ennen käyttöä.

  Voinko käyttää Otinova korvasuihketta, jos tärykalvoni on rikki/korvassani on putki?

  Otinova suihketta ei saa käyttää, jos tärykalvossa on reikä tai putki.

  Kuinka pitkään yksi pullo Otinova korvasuihketta riittää?

  Yksi suihkaus Otinova korvasuihketta sisältää 0,1 ml liuosta. Siten 1 pullo riittää 150 suihkaukseen.

  Kuinka pitkään avattu Otinova pullo säilyy?

  6 kk

  Miksi sattuu joskus, kun annostelee Otinova suihketta korvakäytävään?

  Otinova korvasuihkeen sisältämä liuos on hapanta (pH 3-4) ja voi siksi kirvellä aluksi, jos korvakäytävä on kovin tulehtunut. Tunne häviää yleensä nopeasti. Jos kirvely jatkuu pitkään, sinun tulee käydä lääkärissä.

  Miltä Otinova tuoksuu? 

  Otinova sisältää mm. etikkahappoa, joka antaa Otinova korvasuihkeelle sen tyypillisen hajun. Haju häviää nopeasti hoidon jälkeen.

  Kuinka korvia hoidetaan epäillyn korvakäytävän tulehduksen yhteydessä?

  Aloita Otinova®-valmisteen käyttö heti ensimmäisten oireiden, kuten korvan ärsytyksen, arkuuden tai kutinan ilmaantuessa. Aikana, jolloin korvakäytävän tulehduksen riski on suuri, kuten kylpylä- tai rantalomalla, on hyödyllistä pakata Otinova®-korvasuihke mukaan, jotta hoidon voi aloittaa heti tarpeen tullen. 

  Milloin oireet helpottavat Otinova-hoidon aikana?

  Otinova korvasuihkeen vaikutus on yleensä nopea, mutta jos et tunne oloasi huomattavasti paremmaksi 1-3 päivän kuluttua, on parasta hakeutua lääkäriin.

  Mikä voi joskus tuntua ”pölyltä” korvakäytävässä Otinova-hoidon jälkeen?

  Suolakiteet saostuvat, kun Otinova-liuos kuivuu. Kiteet voivat tuntua pölyltä tai hiekalta korvakäytävässä, mutta ne ovat täysin vaarattomia. Yliannostuksella ja / tai pitkäaikaisella käytöllä voi esiintyä korvaa ärsyttävää suolan kertymistä korvakäytävään.

  Kuinka Otinova eroaa muista korvatuotteista, esim. reseptilääkkeet: antibiootti/steroiditipat, ja erilaiset korvakäytävään annosteltavat desinfiointiaineet?

  Otinova on ei-lääkkeellinen tuote, jolla on antibakteerinen ja antimykoottinen (sieniä tappava), kutinaa ja turvotusta vähentävä vaikutus. Otinova ei sisällä antibioottia tai kortisonia (steroidia). 

  Otinova on ainoa suihkeena annosteltava valmiste, joka on tarkoitettu korvakäytävän tulehduksen hoitoon.

  Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

   All rights reserved.

  Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

  Sabora Pharma Oy

  info@sabora.fi
  Puh 029 3700 350
  PL 20, 03601 Karkkila

  Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.